23/5/18

Nova edició de Tastet d'horts: jornada oberta d'intercanvi d'experiències i productes d'horts urbans, socials i casolans de terrassa, pati o balcó


L'activitat Tastet d'hort té com a objectiu principal reunir a persones que conreen en espais urbans, siguin del tipus que siguin i que, a la vegada,  serveixi per crear una trobada oberta  d'aprenentatge i d'intercanvi d'experiències i productes. Tenint també molt present treballar per a l'assoliment de la sobirania alimentària local
Foto: Pep Fillat - Associació ARBA Litoral
En aquesta edició, es dedicarà a difondre informació sobre els beneficis dels insectes i com construir espais protegits per a que s'instal·lin als horts.
Les caixes o hotels d’insectes són molt útils per preservar i ajudar a augmentar la biodiversitat i la fauna auxiliar. La seva funció bàsica és la de servir de refugi a diverses espècies d’insectes i aràcnids. Els caixes d’insectes funcionen com a espais substituts als arbres morts o els grans arbres amb cavitats. Els hotels d’insectes es poden posar o penjar en llocs com l’hort, el bosc, el balcó de casa, el pati de l’escola.
Són un benefici per als mateixos insectes, alhora que la seva presència ajuda a a pol·linitzar les flors i mantenir les plagues a ratlla.
Associació ARBA Litoral preparant el material del taller
Respecte els productes, com en anteriors edicions, es farà una mostra procedent dels horts participants i s'ofertaran entre els assistents a l'acte. Els procedents dels horts comunitaris que gestiona l'Associació ECOL3VNG, promotora del Projecte Turuta, es podran obtenir amb Turutes, moneda social, local de Vilanova i la Geltrú.



Més informació a:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada