1/9/15

Visita al Projecte Esbiosfera sorgit de Cardedeu Transició



Un grup d'integrants de Transició VNG i del Projecte Turuta van visitar diumenge 30 d'agost el projecte Esbiosfera: escola d'autosuficiència i eco-resturant que han posat en marxa fa quatre anys els barcelonins Jordi Bonet i la Gemma Velasco.


Aquesta parella, junt amb altres companys/es, van visitar Transició VNG, el juliol de 2011 perquè cercaven conèixer experiències sobre ciutats en transició. Al poc temps van posar en marxa Cardedeu en Transició.
Com a projecte personal del Jordi i la Gemma fa quatre anys, han creat Esbiosfera: un lloc que és hort, restaurant i lloc de formació en tota classe d'aprenentatge dedicat a desenvolupar l'autosuficiència i també espai de trobada mensual del moviment transicionista de Cardedeu, on es realitzen els berenars de transició cada segon divendres de mes i cursos oficials de transició.
Com a escola disposen de tres aules de formació i una sala polivalent on es desenvolupen diverses activitats formatives i participatives com xerrades, cursos i tallers especialitzats (elaboració d'aliments, oficis i habilitats, salut i benestar, energia i bioconstrucció...) i  trobades d'alumnes. 
Com a hort, que té una extensió de 1.500 m2, a partir de 2012, és un espai d'ensenyament ecològic i d'agricultura ecològica que atrau a persones interessades per l'ecologia, el conreu de la terra, la vida en comunitat i els valors ètics. Fins ara han passat per aquest espai d'irradació transacionista 1.244 persones.

El grup vilanoví , varem passar una jornada estupenda i molt instructiva, escoltant el projecte, visitant l'espai i degustant l'exquisit menú de la carta del acreditat enguany restaurant Slow Food. No podem sinó felicitar entusiastament al Jordi i la Gemma per aquest singular i fantàstic projecte!

Entrevista a Jordi Bonet a El Periódico (10 agost 2015)
Reportatge audiovisual de la Xarxa de Televisions locals, Jordi Bonet i Gemma Velasco, maneres de viure bé (18/09/2013). Veure aquí
Record del grup amb el Jordi, la Gemma i la seva petitona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada