8/12/14

El curs d'Agricultura renegenerativa organitzat per ECOL3VNG ja està en marxa

El dissabte 29 de novembre s'ha realitzat la primera sessió mensual del Curs d'agricultura regenerativa que impartiran professionals membres de l'Associació Agricultura regenerativa ibèrica seguidors dels ensenyaments sobre aquest tipus de conreu de l'australià Darren Doherty, els americans Joel Salatin i Kirk Gadzia els llatinoamericans 
Jairo Restrepo i Nacho Simón. ECOL3VNG vol assolir diversos objectivos com són: avançar en el coneixement pràctic de l'agricultura regenerativa, o sigui, regenerar terres que estan en males condicions i aconseguir que tornin a estar vives i productives; Aprendre tècniques de conreu ecològic i de permacultura i ajudar a iniciar el camí cap a la sobirania alimentària. El professor va ser Kevin Wade,  especialista en Permacultura i membre també de l'Instituto Permacultura Montsant.
El curs compaginarà teoria i pràctica de forma que permetrà comprovar al llarg de nou mesos els resultat de tot allò après durant el curs. La part teòrica s'impartirà al CRIA, centre de Recursos i informació ambiental, que amablement ha cedit la regidoria de medi ambient de l'Ajuntament de VNG.
En aquesta primera sessió introductòria, s'ha tractat sobre el coneixement del sòl en general i sobre adobs biofertilitzants i caldos minerals. Es va efectuar la part pràctica en un hort consistent en l'elaboració de biofertilitzants utilitzant productes naturals. Els i les alumnes van quedar molt satisfets d'aquesta primera sessió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada