20/10/14

Èxit d'assistència en el segon acte de les Jornades Vilanova en transició: Jornades d'economia social i solidària: feste de la Turuta! dedicat a la sobirania energètica

l'Associació ECOL3VNG, promotora del ProjecteTuruta a Vilanova i la Geltrú, va realitzar el segon acte, el divendres 17 d’octubre, el qual ha comptat amb una assitència de 70 persones. Per ordre d'intervenció dels ponentsAlfons Pérez, en quant membre de l’Observatori del Deute en la Globalització,  va oferir una visió global de l’estat de la qüestió  energètica al món i a l’estat espanyol i, especialment, sobre la situació geopolitica energètica. També sobre la Xarxa per la sobirania energètica .
El Jaume Aliaga, especialista en energia renovable, va explicar dos projectes,  exemple de com poder exercir la sobirania energètica des de la ciutadania:  Viure de l'aire del cel, i la Cooperativa Som Energia
Enric Garriga, cap de servei de la Regidoria de Medi ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, va explicar el projecte vilanoví Sumem energies, VNG per l'estalvi energètic. Durant l’acte es va aprofitar per signar l’adhesió d’ECOL3VNG. Primera entitat que s’adhereix formalment al projecte,  per col·laborar per combrate la pobresa energètica a la ciutat, aportant especialistes que seran compensats amb turutes i que revisaran el consum de les famílies i els hi mostraran com consumir menys o modificar despeses innecesàries en la factura.
Signatura de l'adhesió d'ECOL3VNG al Projecte Sumem energies

Durant la segona part de la xerrada,  es va establir un fluid col·loqui entre els assistents, els quals van fer diverses preguntes als ponents tals com: Projecte Castor;  influència del Tractat Trasànlantic en el tema de l’energia; normativa vigent 15 octubre 2014) casa  i com podem fer-ho; i especificitats sobre com participar en els diversos projectes exposats.
Informació sobre el Projecte Sumem energies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada