18/10/14

El curs internacional de cistelleria organitzat per la cistellera Mònica Guilera s'ha tancat amb gran èxit de participació i continguts

Aquest any s'ha realitzat per segon any consecutiu, el Curs internacional de cistelleria que la cistellera artesana Mònica Guilera coorganitza junt els cistelleraires Tim i Mei. Ha participat un nombrós grup de persones provinents de diversos països: França, Anglaterra, Escòcia, Irlanda, Italia, Noruega, Dinamarca , Suècia, Bèlgica, Australia, Estats Units, Uruguay, Chile i també catalans. L'intercanvi cultural ha estat intens i molt interessant.  
En l'entorn immillorable del Moli de Mar,  han pogut aprendre tècniques tradicionals catalanes i del mediterrani,  com el cistell de bolets català o la técnica de fer nanses dels pescadors, utilitzant materials locals com la olivera, les fulles de margalló, la palmera datilera, la boga, el jonc, la canya, el vímet...  Tot ha estat molt ben rebut com una experiència enriquidora i autèntica.
Durant la durada del curs, del 23 al 30 de setembre s'ha creat un veritable espai de convivècia multicultural en el que la gastronomia i els productes locals han tingut una molt bona acollida: pa del Jordi de la Espiga d'or, i les coques de forner, ensaimades etc.... , el pa amb tomaquet! per descomptat, pernil i embotits , formatges, olives, fruites .... El curs es realitza amb el suport de l'Associació ECOL3VNG, de la qual, la Mònica és sòcia 
fundadora
així com també una de les impulsores del moviment Transició VNG des del seus inicis.
Fotos: Tim Johnson

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada